sl-1.png

Η αγάπη για το άλογο και την πόλη της Σιάτιστας οδήγησε 45 Σιατιστινούς να δραστηριοποιηθούν και να δημιουργήσουν τον Ιππικό Σύλλογο Σιάτιστας "Ο Άγιος Μόδεστος". Ένας σύλλογος που θα έχει σκοπό να διευρύνει την αγάπη για το άλογο και την ιππασία. Να προστατεύει τη λαϊκή παράδοση, συμμετέχοντας-διατηρώντας τα τοπικά ήθη και έθιμα διαδίδοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Σιάτιστας.


 
You are here: Άρθρα

Kοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ» την Κυριακή 14 /02

E-mail Εκτύπωση

 

Kοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας  «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ» την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

 

 


Το Δ.Σ του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ» προσκαλεί  όλα  τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στην ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, που θα γίνει την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12:00 μ., στα γραφεία του συλλόγου(Πλατεία Γεράνειας).Με τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

 

 

Κανόνες διατροφής των Αλόγων

E-mail Εκτύπωση

Η πέψη του αλόγου λειτουργεί με ιδιαίτερα λεπτή ισσοροπία η οποία βασίζεται απόλυτα στη σωστή διατροφή. Αν ταΐσουμε λάθος ένα άλογο, μπορεί να προκαλέσουμε πεπτικά προβλήματα τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μοιραία. Αποτελέσματα επιστημονικών μελετών του πεπτικού συστήματος του αλόγου έχουν καταλήξει στους παρακάτω χρυσούς κανόνες διατροφής, οι οποίοι βοηθούν στην ομαλή λειτουργία της πέψης.
1) Ταΐστε λίγο και συχνά

Το στομάχι ενός αλόγου είναι μικρό σε σχέση με τον όγκο του, (όσο μια μπάλα ράγκμπι), με χωρητικότητα περίπου 2,4 κιλά. Το φαγητό του πρέπει να δίνεται σε μικρές ποσότητες και συχνά. Αυτή η διαδικασία είναι σύμφωνη με την φυσικό τρόπο διατροφής του αλόγου το οποίο με την συνεχόμενη βοσκή κρατά το πεπτικό σύστημα διαρκώς σε λειτουργία. Ιδανικά, το άλογο δεν θα πρέπει να μένει δίχως τροφή πάνω από 8 ώρες.

Εκπαίδευση μέσω της ''Εμπιστοσύνης''

E-mail Εκτύπωση

Του Franklin Levinson
Γ 'μέρος

Στα εκπαιδευτικά σεμινάριά μου με τίτλο «Εκπαίδευση μέσω της Εμπιστοσύνης»  και «Ένα Σεμινάριο για Άλογα» , τονίζω πολύ έντονα τη σημασία που έχει η εμπιστοσύνη για τα άλογα.  Η ασφάλεια ισοδυναμεί με την εμπιστοσύνη, που σημαίνει ηρεμία και γαλήνη για το άλογο.  Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους.  Ποιος δεν θέλει να έχει την αίσθηση της ασφάλειας στη ζωή του;  Όλοι έχουμε ανάγκη να εμπιστευόμαστε κάτι για να νιώθουμε ασφαλείς και αυτή η εμπιστοσύνη ξεκινάει με τον ίδιο τον εαυτό μας, με τη συνειδητή σύνδεσή μας με άλλους ανθρώπους και με τη φύση.

Δεν είμαστε ξεχωριστά όντα, μοναχικά και αυτόνομα, όπως θα μας έκανε να πιστεύουμε το «εγώ» μας.  Όπως ακριβώς το άλογο που βρίσκεται μοναχό μακριά από το τέλος της αγέλης είναι πιο ευπαθές και ευάλωτο στο να δεχθεί επίθεση και να σκοτωθεί από κάποιο ζώο-θηρευτή, έτσι κι εμείς οι άνθρωποι είμαστε πιο ευάλωτοι στην αμφιβολία και το φόβο, με το να σκεφτόμαστε και να κρατάμε τον εαυτό μας μακριά από τους άλλους.

Η Σιάτιστα

Σιάτιστα -Ιππικός Σύλλογος

Η Σιάτιστα είναι κωμόπολη του νομού Κοζάνης. Βρίσκεται νοτιοδυτικά και σε απόσταση 27 χιλιομέτρων από την πόλη της Κοζάνης, είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Βοΐου και έχει σήμερα περί τους 7.000 κατοίκους.

Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, σε υψόμετρο από 942 έως 872 μέτρων, στο βουνό Βέλια, που αποτελεί προέκταση της οροσειράς του Διαβάστε Περισσότερα...

Επικοινωνία

Επικοινωνήσετε μαζί μας.

  • Πλατεία Γεράνιας, Σιάτιστα, 503 00
  • Tηλ: (+30) 24650 23180
  • Fax: (+30) 24650 23180
  • Email: info@ippikossiatistas.gr
  • Website: www.ippikossiatistas.gr